Pánev železná FERRUM 28 cm
- průměr: 28 cm
- výška: 5 cm
- rukojeť z nerezové oceli
- série: Ferrum
- značka: KELA
Strojově kovaná smažící pánev. Velmi silné a těžké provedení. Před prvním použitím je nutné pánev vypálit. Ideální na přípravu steaků, prudké restování masa či zeleniny a grilování, vynikají extrémní tepelnou vodivostí. Ocel použitá na výrobu pánví Ferrum je 100% přírodní materiál. Pánve nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, jsou ekologické a recyklovatelné.
Železné pánve jsou vhodné na všechny druhy sporáků včetně indukce, ale používaná plotna musí být větší než průměr pánve. Pánev se tak nebude při prvotním vypálení kroutit a deformovat, čímž by došlo k poškození a trvalému znehodnocení pánve. Nejlepší způsob využití této pánve je na plynovém sporáku.
Ke grilování na pánvi je nejlepší železná kovaná pánev. Čím masivnější, tím lepší.
Před prvním použitím je nutné pánev vypálit dle následujících pokynů, aby nedošlo k jejímu znehodnocení:
1. pánev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou
2. po umytí pánev vysušte
3. suchou pánev postavte na sporák a velmi silně rozehřejte
4. až nyní přidejte olej
5. až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor se slupkami a hodně soli
6. brambory dobře opečte a pak vyhoďte - zajistěte dostatečný odtah par pomocí digestoře
7. po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastným papírem, aby při skladování nerezivěla
Mezi nepostradatelné vybavení kuchyně patří nejen skleničky, hrnce a příbory, ale rozhodně také pánve. Přípravu oblíbených pokrmu vám usnadní a práce s nimi vám půjde od ruky! Bez kvalitní pánve by váš talent nebyl v kuchyni plně využit! Pořiďte si pánev na smažení, pečení nebo grilování masa, zeleniny a dalších surovin. Příprava jídla bude rychlejší a vy budete mít na talíři zdravé pokrmy.
Druhy kuchyňských pánví
V naší nabídce pánví naleznete různé druhy pánviček pro široké možnosti využití. S grilovací pánví si doma připravíte maso a zeleninu jako z grilu. Hluboké pánve využijete k vaření těstovin a polévek. Palačinkové pánvičky jsou ideální pro přípravu tenkých palačinek, lívanečníkové pánve pro přípravu lívanců a servírovací pánve budou zdobit slavnostní tabuli a udržovat jídlo v teple. Univerzální wok je skvělý k přípravě asijských pokrmů. Ve woku usmažíte rychle maso a zeleninu při vysokých teplotách a jídlo bude mít vynikající chuť a aroma.
Ve vaší kuchyni se bude jistě vyjímat pánvička v barvě stříbrná!